Classes – By Category

Come cook with us!
Scroll down for a list of our current cooking classes, listed by culinary categories. Or click the buttons below to download a printer-friendly version of the class list or to view the class calendar.

Hvordan skrive en CV: våre tips til jobbsøkere

Hvordan skrive en CV

La oss være ærlige: en CV er ikke hovedsaken når du søker jobb. En person med unik erfaring og kompetanse vil bli invitert til intervju, selv om hans CV er skrevet på en serviett. En annen ting er om han ennå ikke tilhører kategorien sjeldne superprofesjonelle. Da øker sjansen for å møte konkurrenter i kampen om drømmejobben, og kvaliteten på CV-en kommer i forgrunnen.

Et bilde på en CV vil alltid være et pluss, selv om stillingen ikke innebærer kommunikasjon med mennesker. Et bilde vil personliggjøre CV-en din, noe som gjør det lettere å oppdage og vanskeligere å gå glipp av eller slette et svar. Men du må velge et portrett for et CV kritisk: et mislykket bilde kan ødelegge alt. Et profesjonelt portrettbilde, forretningsmessig og nøytralt, er best.

I kontaktdelen, vær oppmerksom på postkassen - den må samsvare med en profesjonell status. Adressen kisulya1987@gmail.com vil understreke den ikke-forretningsmessige tilnærmingen til arbeid. Men angelina.vavilonova@gmail.com er allerede bedre.

Ønsket stilling og lønn

Det er ikke nødvendig å angi ønsket lønn i CV-en, men enhver arbeidsgiver vil være glad hvis du gjør dette. Det universelle rådet i en slik situasjon er å skrive et beløp 15-20% mer enn det du tjener nå. Dette vil gjøre det mulig å forhandle uten at det går ut over egne interesser. Vi snakket mer om hvordan man bestemmer ønsket inntekt i en av artiklene .

Sammenlign dine forventninger med gjennomsnittslønnen i markedet: se på ledige stillinger, statistikk etter region og fagfelt. En lønn som er overpriset med 40 % eller mer vil definitivt skremme vekk en rekrutterer. Unntaket er CV av toppledere. Lederlønninger beregnes ulikt hos ulike bedrifter, og spesifikke forventninger kan gjøre det vanskelig å få et godt tilbud.

Arbeidserfaring

Hvis du ikke er nybegynner, er erfaring hoveddelen av CV-en. Derfor bør denne delen behandles med spesiell forsiktighet.

  1. Opplevelsen skal se ut som en helhet, det vil si uten lange pauser i en karriere. Hvis det var pauser, så burde de ha forklaringer: fødselspermisjon, å drive forretning, frilansere og så videre. 
  2. Opplevelsen skal se stabil ut: Bytter du jobb mer enn én gang i året vil arbeidsgiveren bli varslet. Stillingsendringer innenfor samme bedrift er vanligvis angitt i én blokk.
  3. Vær oppmerksom på de siste tre årene med arbeid: dette er av interesse for arbeidsgivere i utgangspunktet. Om de innledende stadiene av en karriere og om hva som skjedde for mer enn 10 år siden, kan du snakke veldig kort.
  4. Hvis selskapet er ukjent i markedet, angi type aktivitet. Virksomheten til selskapet kan kort beskrives i ansvarsblokken.
  5. Bruk stillingsbetegnelser som er generelt aksepterte på markedet: for eksempel "kommersiell direktør" i stedet for "sjef for innkjøp og salgskoordinering." Det samme gjelder for CV-tittelen. Ofte kopierer søkere den siste stillingen inn i den, noe som er feil: navnet skal gjenspeile essensen av arbeidet, og ikke en oppføring i arbeidslivet. For eksempel ser «prosjektleder» mer generisk ut enn «administrerende direktør for en forretningsenhet». Dette vil hjelpe arbeidsgivere med å finne CV-en din raskere.
  6. Kopier aldri listen over ansvarsområder fra stillingsbeskrivelser. Fremhev det viktigste og skriv ned på et forståelig språk, uten klerikalisme. For eksempel "optimalisering av forretningsprosesser" i stedet for "implementering av prosjektaktiviteter for å optimalisere forretningsprosesser." Fem hovedoppgaver vil være nok.
  7. I tillegg til jobbansvar, sørg for å inkludere dine spesifikke prestasjoner og resultater (for eksempel "sammen med IT-avdelingen utviklet bedriftskontrollstandarder for forretningsprosesser").

Unngå generelle fraser som "var den hardest arbeidende ansatte i avdelingen" - dette er en oppfatning som ikke kan verifiseres, derfor er den ikke interessant for arbeidsgiver.

Noen ganger beskriver jobbsøkere arbeid i en bestemt bedrift som om de skulle skrive et kapittel fra sin egen biografi: «Her startet jeg karrieren min fra lavere stillinger, og søkte flittig forfremmelse» eller «Fra en overfladisk bekjent kan du tro at arbeidet var gitt for meg lett, men faktisk var det jevnt omvendt". Disse eksemplene er standarden for hvordan man ikke skal beskrive opplevelse. CV-en fungerte hvis arbeidsgiveren sorterte gjennom opplevelsen på noen få sekunder og innså at denne kandidaten var verdt en nærmere titt. Og du kan vise entusiasme i et følgebrev.

Utdanning

Alle utdanningsløp som er angitt i sammendraget skal relatere seg til faglig virksomhet. Det er bedre å utelate noe enn å legge til tvilsomme attester – for eksempel om kurs i massasje – dersom denne kunnskapen ikke er nødvendig i arbeidet.

Viktige ferdigheter

Mange søkere ignorerer denne delen fullstendig, men forgjeves: ofte er det her rekruttereren ser etter å bli kjent med kandidatens erfaring og utdanning. Nøkkelferdigheter er spesifikke kunnskaper og ferdigheter som er direkte knyttet til arbeidsprosesser. For advokater kan disse være "voldgiftsdomstoler" og "selskapsrett", for en logistikksjef "Arbeid med tollmyndighetene" og "Incoterms", for en finansmann - "Statistisk analyse" og "Budsjettering", og så videre.

Unngå det åpenbare: ingen grunn til å skrive at du kan Windows, Internet Explorer og bruker e-post.

Om meg

Svært ofte forveksler jobbsøkere ferdigheter med personlige egenskaper og angir noe som "Ansvar" eller "Punktalitet" i nøkkelferdighetsdelen. Vi anbefaler deg å skrive om disse egenskapene i "Om meg"-delen og unngå floskler. I stedet for "Ansvar" og "Pitualitet", skriv "Jeg er pliktoppfyllende når det gjelder å fullføre oppgaver" og "Jeg holder alltid de lovede fristene." Essensen av dette vil ikke endre seg, men ordlyden vil tiltrekke seg mer oppmerksomhet.

I noen tilfeller kan man angi personlige egenskaper som ikke er direkte knyttet til yrket – det kan være god fysisk form eller idrettsprestasjoner («CCM i langrenn»). Dette gjelder også representanter for ikke de mest åpenbare yrkene: For eksempel er fysisk form ofte viktig for salgsledere, da de ofte må reise på møter og forretningsreiser.

Det samme gjelder prestasjoner på den intellektuelle sfæren. Hvis du er bymester i sjakk eller har vunnet en programmerings-olympiade, er dette interessant. Hvis du bare er interessert i å lese, så nei. Legg kun til det du kan bevise og det som vil hjelpe deg med å få ønsket posisjon.

Men i de fleste tilfeller er det bedre å ikke indikere en hobby i det hele tatt. Rekruttereren er ikke interessert i det, og eksotiske aktiviteter (som esoterisme og til og med yoga) kan skremme dem helt bort.

Hvordan skrive

La oss nå berøre spørsmålet om CV-språk. Et godt språk vil ikke bare fortelle om utviklingsnivået ditt, men også i stor grad lette arbeidet til en rekrutterer - han trenger ikke å vasse gjennom et sett med klisjeer og komplekse fraser for å komme til poenget.

Den endelige teksten i sammendraget skal være en skvis, som alt som i prinsippet kan fjernes uten tap av mening er fjernet: innledende ord, epitet, partisipp og partisipp, ekstra verbale adjektiver og substantiv.

Feil: Styrt organiseringen av varelager i selskapseide divisjoner. Utførte aktiviteter for organisering av anbud, spesielt utarbeidelse av en omfattende pakke med dokumenter om dette problemet.

Høyre: Gjennomføring av varelager i selskapets divisjoner. Utarbeidelse av en pakke med dokumenter for anbud.

Følg et enkelt prinsipp: jo kortere og enklere setningene er, jo bedre.

Nøkkelord

Sett inn markørord i CV-en din som en rekrutterer kan bruke for å finne den gjennom et søk. For eksempel, hvis du er revisor og jobber med offshoreselskaper, må CV-en din inneholde ordet "offshore".

Tenk på hvilke søkeord som er relatert til yrket ditt ved å forestille deg hvilke begreper rekruttereren vil bruke når han søker etter en CV. Bruk informasjon fra ledige stillinger som interesserer deg.

Overføringsbrev

I et nytt avsnitt, beskriv kort dine prestasjoner og nøkkelferdigheter («ledet en avdeling», «deltok i prosjekter» og så videre). Dette avsnittet bør ikke være lengre enn tre eller fire setninger.

Tredje ledd er nøkkelen til rekruttererens hjerte. Skriv i den hvorfor du ønsker å jobbe i bedriften og hvorfor du mener du er en passende kandidat. Prøv å unngå banale setninger som "Jeg vurderer å jobbe i din bedrift som en mulighet for videre utvikling" - slike setninger vil få rekruttereren til å mistenke at du kopierer det samme følgebrevet for forskjellige ledige stillinger.

Prøv å finne informasjon om selskapet på Internett og angi det faktum at du er kjent med det allerede i følgebrevet. Et godt eksempel: "Jeg var spesielt interessert i prosjektene dine innen telekom: Jeg har jobbet med b2b-salg i 4 år og har stadig kontakt med slike kunder."

Det er vanlig å avslutte CV-en med en setning som bekrefter at du er klar til å komme på intervju: "Takk for oppmerksomheten, og jeg vil gjerne møte deg for å svare på spørsmålene dine!".

Fortsett sjekk

Når arbeidet er ferdig, anbefaler vi deg å gå nøye gjennom teksten to eller tre ganger, korrigere feil og redigere ikke særlig vellykkede setninger. Husk at skrivefeil i titler, firmanavn og stillingstitler vil varsle arbeidsgiveren spesielt.

Å lese teksten på nytt mer enn tre ganger på rad er meningsløst. Det er bedre å gå tilbake til det etter en stund og deretter sjekke igjen. Hvis du vil vise CV-en din til noen andre, velg en med erfaring som rekrutterer – ellers får du garantert en haug med unødvendige råd.

Husk: hvert yrke har sine egne egenskaper. Hvis advokater forventes å ha en perfekt CV uten en eneste feil, er det for eksempel viktigere for regnskapsførere å angi spesifikke kontoer og versjoner av 1C som de jobbet med. Forskjellene mellom «subkulturene» til ulike profesjoner tillater oss ikke å lage den eneste riktige instruksjonen for alle. Vi har samlet kun generelle tips som gjelder alle jobbsøkere.

Vi ønsker deg suksess!

Finn din profesjonelle CV MAL her
Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju

 

 

78603735c0e2dd596435e956cdb3aa92